söndag, februari 15, 2009

Sirila gentlemän sökes - Karin Brunk Holmqvist

"Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /.

Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor temporärt. Deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun och i väntan på lägenheter bor de på pensionärshemmet. Där väntar utmaningar: Den bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och oppositionsrådet Kjell får också sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem!"

Jag har längtat och sett fram emot den här boken länge, och även fått stå i kö på biblioteket i 3 månader innan jag äntligen fått läsa den.
Trots att jag säkert haft höga förväntningar på boken, så klarar boken av att nå upp till dessa.
Boken andas vänskap, kärlek och kvinnlig list hela storyn igenom och jag blir alldeles varm och fascinerad över hur Brunk Holmqvist kan skriva dessa underbara böcker, om dessa fantastiskt underbara karaktärer.
Jag skrattar åt och med Margit och Alma i böckerna och jag förfasas över hur förbisedda de blir i början...men det fixar ju Alma till så småningom.
Perfekt bok att värma sig med nu när kylan ute kopplat sitt grepp!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa böcker
Antal sidor: 236
Utgivningsår: 2008
ISBN13: 9789173550901

2 kommentarer:

Anonym sa...

Se hit: Vi söker deltagare till vår magisteruppsats
Rubrik: Vuxnas upplevelser av skönlitteratur
Syfte: att ge en förståelse i vad vuxna män och kvinnor upplever i
mötet med skönlitteratur.

Vi söker personer som vill vara med i vår undersökning. Vi vänder oss till dig som skriver och läser bokbloggar, eftersom vi vet att du har ett stort läsintresse och är van att uttrycka dina tankar om böcker. Ditt deltagande innebär att du för läsdagbok under två månaders tid, och läser minst fyra böcker i månaden. Vi avslutar perioden med en mindre informell intervju via e-post, som handlar om din läsdagbok. Deltagandet är helt över nätet, och du väljer själv de böcker du vill läsa.

Vi som behöver din hjälp är två studenter som läser Biblioteks- och informationsvetenskap på Högskolan i Borås. Dina uppgifter och dina svar kommer att behandlas så att inga obehöriga får tillgång till dem, och i den färdiga uppsatsen kommer du självklart att vara anonym. Vill du ta tillfället i akt och bli mer medveten om din egen läsning? Tveka inte att anmäla ditt intresse!

För mer information om studien, kontakta oss på mailadress:
magisteruppsats2009@hotmail.com
Hälsningar Ingrid Lycksén och Jeanette Sandström
Högskolan Borås Institutionen för Biblioteks- och informationsvetenskap
Handledare: Kersti Nilsson

enAnnan sa...

Det är roligt att läsa att du är så förtjust i hennes böcker tycker jag! För det är en av de få saker vi inte tycker lika i ;)
jag tycker att hon skriver okej, men inte mer. Jag missar på något sätt det du känner av. Önskar att även jag kunde uppleva det i hennes böcker.

Kramar